Over Thessa

IMG_7325

Enthousiast, ambitieus, positief en een ‘tikkeltje’ onhandig zijn de woorden die mij het beste omschrijven. Betrouwbaar en doorzettingsvermogen zijn mijn twee belangrijkste waarden, waaruit ik altijd mijn keuzes probeer te maken.

Sinds jongs af aan vind ik mensen al interessant. Het luisteren naar anderen en klaarstaan voor mensen om mij heen heeft altijd al in mij gezeten. Met de jaren heb ik een goede balans gevonden tussen zorgen voor anderen én mezelf.

Het beste uit jezelf en anderen halen is wat mij drijft in het dagelijks leven. Trots en dankbaar zijn voor wie je om je heen hebt, wat je doet, waar je staat en wat er misschien nog allemaal zou kunnen komen, is zó een fijn gevoel.

Toen ik op mijn 25ste manager werd in de zorg viel het mij nog meer op dat iedereen heel anders in het leven staat en daarmee in zijn of haar werk. De vraag: ‘Hoe komt het dat de ene medewerker plezier ervaart en de ander niet, terwijl de omstandigheden op de werkplek voor beiden hetzelfde zijn?’ houdt mij heel erg bezig. Vanuit die vraag én de motivatie om te zorgen dat iedereen meer plezier uit het werk kan halen, ben ik TBHAPPY gestart. 

Want (werk)geluk gun ik iedereen. 

Teamwork

Naast een weekendpleegmoeder, dochter, zus en vriendin voor mijn vriendinnen, ben ik ook locatiemanager van een aantal teams binnen de gehandicaptenzorg. Deze job heeft mijn persoonlijke ontwikkeling in een sneltreinvaart gebracht. En deze job geeft mij ook de mogelijkheid een belangrijke rol te spelen in de persoonlijke ontwikkeling, het reflectievermogen en het werkgeluk van mijn medewerkers. Ik heb ontdekt dat ik daar heel veel energie van krijg. Ik wil daar veel meer mee.

Vriendschap & familie

Ik geniet ervan om tijd door te brengen met mijn vriendinnen: terrasjes, dansjes, spelletjes, goede gesprekken. Ook geniet ik onwijs van mijn pleegkindje, die er om het weekend is. Ik ga heel veel met hem naar buiten en doe van alles wat ik zonder hem niet zou doen. Hoe druk hij ook is, hij brengt mij rust, geluk en plezier. 

Routine

Andere dingen die ik graag doe: ik doe elke ochtend een dansje om de dag goed te beginnen, ik ontspan na een werkdag door hard te zingen in de auto of karaoke onder de douche en ik sport graag, maar eet nóg liever.

Waarom TBHAPPY?

Ik ervaar zelf een hoge mate van werkgeluk en ik gun dat eigenlijk iedereen. Naast de Masterclass Gedrag en Psychologie heb ik de opleiding Werkgelukdeskundige aan de Hogeschool Leiden in samenwerking met de Erasmus Universiteit gevolgd en ben mij gaan verdiepen in persoonlijk leiderschap. Wat maakt dat de ene persoon wél werkgeluk ervaart en de ander niet? En hoe kan ik teams, organisaties en individuen helpen werkgeluk te krijgen en/of te vergroten? Zeker in deze Coronatijd is verbinding en positieve energie super belangrijk. Ik besloot om naast mijn fulltime functie als manager voor mijzelf te beginnen: en daar ontstond TBHAPPY.

Met TBHAPPY richt ik mij op teams en organisaties die hun medewerkers voorop willen zetten. Blije medewerkers zorgen voor blije cliënten/klanten. Echt waar!

Mijn missie

Mijn missie is dat we niet meer voor medewerkerstevredenheid gaan, maar voor medewerkersgeluk. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het absoluut niet. Werkgeluk vergroot bijvoorbeeld: creativiteit, collegialiteit, productiviteit en klanttevredenheid. En het zorgt voor minder verzuim, verloop en klaagcultuur. Dat gun ik iedereen.

"Werkgeluk is eigenlijk een werkwoord: het komt niet aanwaaien, je moet er wat voor doen. En je hebt er twee partijen voor nodig: de werkgever en de werknemer hebben hier beiden een verantwoordelijkheid in."